Maximera träningen med en waist trainer

Det finns väldigt många sätt att träna din kropp – det viktigaste är att hitta den träningsform som passar just dig bäst. För att få bäst effekt och resultat behöver du ofta kombinera olika typer av träning, som till exempel styrka och kondition, helst i intervallformat. Men utöver den klassiska träningsutrustningen kan du även använda lite mer spännande, lite mer annorlunda redskap – träningskorsetter är ett av dem.

En ny typ av korsett

Waist trainers – eller träningskorsetter på svenska – har två funktioner. Dels hjälper de dig i din träning men de formar också din midja i realtid och kan användas under vanliga kläder för en fin kontur. Ordet ”korsett” får många att tänka på hårda och obekväma plagg från ett par århundraden tillbaka, men det här är något helt annat. En waist trainer som sitter rätt och har rätt storlek är bekväm och skaver inte utan kan användas under träning eller i ditt vardagsliv utan några som helst problem. Du bör dock tänka på att bara använda den ett par timmar i taget under den första veckan, därefter kan du utöka tiden. När du tränar kan du med fördel köra ett pass med kettlebells eller någon annan form av styrketräning för att få bra effekt av din waist trainer. Känn efter vad som passar dig bäst och vad din kropp reagerar positivt alternativt negativt på, och utforma träningen efter det.

Skynda långsamt och kombinera med bra kost

För att hålla oss i form behövs både träning och en bra kost men ibland räcker det inte hela vägen utan en liten extra kick kan vara det som får dig att till exempel få en välformad midja, om det är ditt mål. Använder du en waist trainer i kombination med en hälsosam kost och övrig träning har du skaffat dig riktigt bra förutsättningar för att nå dina mål. Använder du din träningskorsett under träning kommer du förbränna mer fett än om du inte använder den, vilket gör att det är viktigt att dricka extra mycket vatten. Se till att du hjälper din kropp med det den behöver – då kan den arbeta så optimalt som möjligt och du ser bättre resultat. Det är dock viktigt att du tar det lugnt och inte skyndar för fort med din träning och önskan om en välformad kropp. Varaktig förändring tar tid, så arbeta tillsammans med din kropp i en bra takt istället för att chocka den och pressa dig för hårt.