Träning med kettlebell utomhus

Att kombinera träning med frisk luft är bland det bästa du kan göra för din hälsa. Även om kylan gör sig påmind och de gråa molnen agerar bakgrund mår vi bra av att vara utomhus. Ibland gäller det att motivera dig själv till att komma ut och inte bara träna inomhus på gymmet.

Kettlebell är en optimal utrustning att använda när du tränar utomhus. Du kan enkelt ta med dig vikterna till parken eller bara bära ut dem från garaget om du tränar på hemmaplan. I den här artikeln ger vi dig konkreta tips på hur du tränar med kettlebell utomhus. Häng med!

Träning och frisk luft

Många av oss har en tendens att krypa in i vårt hemma-bo så mycket det går under årets mörka och kyliga perioder. En varm filt, en bra film och värmande te passar årstiden till, men den friska luften får inte glömmas bort. Vi mår helt enkelt bra av att vistas utomhus oavsett väder och vind. För dig som dessutom tränar utomhus boostas hälsan ännu mer. Det handlar inte bara om de direkta motionsfördelarna för muskler, leder och vikt. Träning utomhus gör dig även piggare och gladare, enligt forskare.

När det är kallt ute vill du så klart ha värmande kläder. Tänk dock på att inte klä dig i för bylsiga plagg när du ska träna utomhus. Satsa istället på lager-på-lager där du varvar olika tekniska material. Ett underställ som du exempelvis har en kroppstight träningströja över. Eller underplagg och sportväst. Viktigt är att dock att du har något riktigt värmande på dig till och från träningen. En funktionell Duno jacka är ett utmärkt tips för att hålla värmen innan och efter passet. Välj gärna en variant med högteknologiskt vattenavstötande material för att garantera värme och komfort även vid regn eller snöfall. Du får dessutom en riktigt trendig jacka på köpet som är snygg till alla vardagens tillfällen!

Kettlebell träning

Att försöka ha variation i träningen är viktigt och tipset är att variera gymmet med några pass utomhus. Fördelen med att träna utomhus är att det är enkelt och smidigt. Du som har trädgård kan till exempel varva Tabata träning med kettlebell. Den förstnämnda träningsformen går ut på att träna med din egen kroppsvikt i intervaller. Du behöver inte träna länge utan det räcker med en kvart. Det är högintensiv träning, vilket innebär att du får ut mycket även ett kortare träningspass. Tabita träning är en riktig värsting när det gäller att bränna kalorier och avslutar du passet med kettlebell är du garanterad en optimal motion.

I samband med träning utomhus brukar det räcka med att använda en kettlebell. Har du ingen möjlighet att träna utomhus i trädgården kan du köra ett pass i en park eller kanske en tom parkering. Ha din kettlebell i bilen om du kör bil till träningen eller använd en smidig väska som du bär den i. När du tränar med kettlebell får du snabbt hög puls. Träningsformen är högintensiv och direkt efter den första övningen har hjärtat börjat slå snabbt och svettdroppar ansamlas.