Kombinera kettlebell med löpträning

Löpning är förmodligen den enklaste träningsformen som finns. Kommer man bara igång på rätt sätt, är det relativt enkelt att upprätthålla löpning som en träningsform. Det enda som behövs är ett par sköna joggingskor. Genom att träna med kettlebell får man en mer allsidig träning även för överkroppen.

Kom igång med löpning

Att komma igång med löpning är både enklare och krångligare än man tror. Det är i princip bara att snöra på sig skorna och springa. Det många missar är dock att knäna, lederna och fötterna behöver en längre tid på sig att anpassa sig än exempelvis musklerna i benen. Därför kan det vara lätt att man springer för ofta, för långt och för fort i början. Är man en helt ovan löpare, har man allt att vinna på att ta en ”komma igång”-månad, där man varvar löpning med promenader. Vartefter kroppen har börjat vänja sig kan man utöka löpdistanserna. Därefter gäller det att ge sig själv olika delmål. Det kan exempelvis handla om att orka springa 10 km utan att stanna. För att uppnå sina delmål kan det vara smart att unna sig själv något extra. En lyxig present som passar utmärkt att ge sig själv då ett mål uppfyllts är en parfymdoft av Tom Ford som ger en sportig känsla för den som tränar mycket.

Kombinera löpning och kettlebell

Att kombinera kettlebellträning med löpning är perfekt. Man behöver dock tillgång till en gräsyta där man kan utöva sina träning. Genom att först lägga in löpmomenten blir man dessutom uppvärmd inför kettlebellträningen.

Måndag: Löpning 5 km följt av kettlebellträning för axlar och armar.

Tisdag: Vila.

Onsdag: Löpning 5×800 meter, med 2 minuters jogg mellan sprintarna. Därefter kettlebellträning för ryggen och magen.

Torsdag: Vila.

Fredag: Löpning i lugn takt 10 km följt av kettlebellträning för benen.

Lördag: Vila.

Söndag: Löpning 10-15 km i lugn takt.