Högintensiv intervallträning

Varje år så kommer det nya träningsformer och trender som brukar bli omåttligt populära bland gymbesökarna som vill få variation i sin träning. Att träna och bli mer hälsosam är något som väldigt många människor brukar ha som mål under olika tidpunkter på året, men något som dock inte alla klarar av att uppnå.

 
I början av januari så brukar till exempel de flesta ha motivationen på topp och köra järnet på löpbandet, men vanligtvis så slutar man träna efter några veckor. Vad beror det på? Det finns naturligtvis många anledningar till varför träningen inte är prioriterad, men för många är ursäkten ”för lite tid”. Någon som förstått det här med tid och att planera smart är Fannie Redman, en personlig tränare som jobbar på Kampsportslabbet i Stockholm. Fannie sysslar med HIIT, högintensiv intervallträning, en träning som kan bli vardagshjälten för många stressade människor.

 

HIIT är precis som namnet antyder ett kort men otroligt krävande och givande träningspass som alla kan få plats med i vardagen. Man håller på med denna träningsform ungefär 30 minuter per pass, och det räcker för att man ska känna sig nästintill död om man gjort det rätt.

 

Bara den egna kroppen
Det bästa av allt med HIIT är naturligtvis att passen är otroligt korta men ändå väldigt intensiva, men en annan fördel är att du dessutom inte behöver ett enda redskap, utan bara din egen kropp. En av anledningarna till varför denna träningsform och liknande är så populära tros bero på längtan efter natur och ursprung. Nu för tiden så sitter den vanliga storstadsmänniskan ner nästan hela dagen och det är sällan vi använder hela kroppen på ett intensivt sätt. Att verkligen få ta i och ge allt man har gör att man får känna att man lever. HIIT är en perfekt träning för nyblivna mammor eftersom man som nybliven mamma ofta inte har så mycket tid. Med högintensiv intervallträning hinner även den mest stressade mamman träna en stund och hålla sig sund.Högintensiv intervallträning 2

 

Ett till fyra pass
När du ägnar dig åt HIIT så kan du själv välja hur många pass i veckan du vill göra, men allt ifrån ett till fyra pass i veckan är bra. Övningarna är varierande och kan vara allt ifrån plankan till squats. Övningarna görs 30 sekunder var och sedan kan du vila i 15 sekunder innan det är dags för nästa.

Taggar: