Gruppträning

Brukar du känna att det är trögt att komma iväg för att träna? Då kanske gruppträning skulle kunna vara något för dig. När du tränar tillsammans med andra är det ofta lättare att hitta motivation. Det beror dels på att du får mycket uppmuntran av dem du tränar tillsammans med, dels att det ger en social samvaro som gör träningen mycket roligare. Idag kan du träna många olika saker i grupp. I den här texten ska vi ta upp några av de alternativ du har att välja på inom gruppträning.

Från crossfit till dans

Om du bestämt dig för att vara en person som socialiserar på gymmet istället för på krogen kan crossfit vara en träningsform som passar dig. Crossfit har blivit mycket populärt på senare år och går ut på att man tränar styrka och kondition med naturliga rörelser. Eftersom träningsformen är tuff så passar den extra bra att träna i grupp. Då kan du få den där motivationen som får dig att orka lite extra. För dig som gillar dans kan Zumba vara ett bra alternativ. I Zumba dansar man ofta i grupp och till latinamerikansk musik. Det är en träningsform som är både rolig och utmanande. Det finns även olika former av Zumba, till exempel Zumba fitness eller Strong by Zumba.

Träna löpning i grupp

Löpning kan vara en träningsform som ofta är lite ensam, men om du känner för att träna löpning i grupp går det alldeles utmärkt. Det finns många löparklubbar som ordnar träningar för både proffs och nybörjare. Om du inte har någon sådan klubb i din närhet kan du istället dra ihop en egen. Många ägnar sig idag åt löpning, så det kan vara en god idé att skriva ett inlägg på till exempel Facebook och höra dig för om intresse finns. Bra löpövningar att göra tillsammans är till exempel intervaller eller olika teknikövningar. Man kan även springa längre pass tillsammans om alla i gruppen håller ungefär samma hastighet.