Att träna hemma är en bra investering

Träningskort – speciellt i storstäder där priserna är höga – är oftast bara en bra affär för gymägaren, då gemene man oftare reser utomlands än jobbar på magrutorna. Ja, alla trängs vid motionscyklarna dagen efter nyår, men sedan tickar abonnemanget på i takt med ursäkterna för att inte ta sig dit.

 

Den som vill komma i form utan att det kostar skjortan tränar med fördel hemma istället – eller varför inte ute i det fria? Det finns mängder av saker att göra som inte kräver en otymplig maskin och faktum är att många elitidrottare aldrig går i närheten av skivstänger och löpband. Att lyfta sin egen kropp och springa i omväxlande terräng sägs nämligen vara den bästa träningen av alla.

 

Det skadar dock inte att skaffa en del redskap som gör hemmaträningen både effektivare och roligare. ”Men träningsapparater är ju så fula!”, är en vanlig reaktion. Fel! Nu för tiden kan även träningsredskap hålla riktigt hög klass både vad gäller design och funktion. Dessutom kan du slå två flugor i en smäll och investera i saker du ändå behöver till hemmet, men som också fungerar för träning. Varför inte välja ett par snygga ljusstakar i gjutjärn som passar både till middagsbjudningar och det dagliga träningspasset istället för klassiska, trista hantlar? Och visste du att allt som krävs för en fast rumpa och en trimmad mage är en stol? Kolla bara här!

 

Mer träning för pengarna
Ett vanligt gymkort kostar mellan 5000 och 10 000 kronor per år. För de pengarna får du garanterat både gummiband, träningshjul, balansbrädor, löparskor och pulsklockor så det räcker och blir över. En snygg designstol som du kan sälja dyrt om några år får du nog råd med också … Utan att du binder upp dig på ett långt abonnemang. Även om du behöver låna pengar för att komma igång med din träning, blir månadskostnaden för ett lån med bra räntevillkor troligtvis billigare än dina utgifter för ett års abonnemang på ett innerstadsgym. Många vill dessutom att du binder upp dig längre än så.

 

Ett lån att bygga framåt på
Vill du ta ett lån för att skapa ditt eget ”gym” dit du har tillgång 24 timmar om dygnet, är det en god idé att jämföra lånevillkor från olika banker hos en låneförmedlare. Dels för att långivarna då konkurrerar om att få dig som kund, men också för att det bara görs en enda kreditupplysning på dig, vilket inte påverkar din kreditvärdighet nämnvärt. Det finns många låneförmedlare att välja på, exempelvis Advisa som satsar mycket på personlig rådgivning och kundservice. Att ha någon som guidar dig genom lånedjungeln är en stor fördel som kan gynna din investering i slutändan. Dessutom är det en bra skola inför andra viktiga lånetillfällen i livet.

 

Och skulle du få blodad tand när du kommit igång med din träning, finns ju alltid möjligheten att bygga om hela källaren till ett fullfjädrat lyxgym!